Yta är inte viktigt sägs det

Men det gör något med självkänslan när en nöjd med hur en ser ut. Jag drar exemplet när jag fixade mina tänder efter mer än 20 års tandläkarskräck och delar av ohälsosamt leverne. Det var en sådan skillnad att aldrig längre behöva tänka på att gömma munnen när en kände för att le. Har du inte upplevt det själv har du omöjligtvis någon insikt i hur det kan vara men du kanske kan gissa ändå. 
 
När en som jag haft extremt dåligt självfötroende genom åren, både pga hur kroppen sett ut men också pga dåliga relationer av olika slag. Då känns det ganska skönt att ha gjort något för sig själv, enbart sig själv och dessjutom våga vara stolt över det. Jag tycker om nya mig och det skäms jag inte för att säga eftersom jag hatat mig själv så många år tidigare. Det sticker väl antagligen i ögonen på en och annan men jag lägger ingen energi på att bry mig om sådant.
 
Jag får ofta höra att jag borde vara nöjd med mig själv, vara nöjd med vad jag har. Jag har ju trots allt fött sex barn och så vidare. Jag har tänkt, jag kommer bli nöjd med mig själv men definitivt inte för att någon annan talar om för mig att jag borde vara det. Det sitter på insidan och det är bara du själv som vet vilka broar du behöver gå över. 
 
Varför nöja sig med lagom när man kan utmana sig själv genom att försöka lite till. Träning för mig är som medicin. Det höjer dopaminnivån, den nivå som ökar kroppens känsla av välbefinnande. Jag har letat efter något som kan balansera de nivåerna i princip hela livet. Mestadels destruktiva sätt men på senare år konstruktiva. För ett år sedan hittade BJJ. BJJ har gett mig självkänslan tillbaka, nya vänner för livet och en kropp jag kan känna mig nöjd med. Thats it! Du tränar varenda muskel i hela kroppen.
 
 
 
Det är sju månader och en tatuering mellan bilderna 
 
 
 
 
#1 - - Lilith - Livet efter Borderline :

Jag ler aldrig med öppen mun pga mina tänder. Skäms nåt otroligt över dem. Och efter tre barn, gått upp i vikt snabbt pga medicin och sen ner lika snabbt pga slutade med den medicinen så hängde kroppen inte alls med. Och överflödig hud på magen är det i stort sett omöjligt att träna bort. Oftast accepterar jag min kropp som den är men ibland, som nu, får den mig att må otroligt dåligt.

Svar: Ja det är ett jäkla gissel det där.
madelein.se

#2 - - åsa i åsele:

Att acceptera sig själv är svårt,
själv balanserar jag på en knivsudd ;-)
ibland fungerar det å jag kan tänka snälla tankar.

Ingen kan dock tala om för nån annan hur den ska tycka, tänka, känna och leva.

Jag gillar Dina tatueringar :)

Jo jag förstår Du kommer få svårare med tid då semester, sommarlov är över och vardagen tar vid,
nu är ju Du den mest organiserade människan jag känner <3 <3
Du kommer klara detta galant.

Du är min förebild <3 <3 <3

#3 - - Cordelia:

Klart du ska vara stolt!

#4 - - Freja:

Jag är superimponerad av dig!