Jag älskar dig till månen och tillbaka

 

Jag vill dö….

 

Nio bokstäver som bildar en i princip outhärdlig mening. Jag vill dö! Det plingar i telefonen och sms:et är ett faktum. Min mage vände sig ut och in, mitt hjärta började slå i dubbel hastighet, jag kallsvettades, kände mig svimfärdig. I min telefon kom ett meddelande från mitt barn, JAG VILL DÖ.

Första gången det här hände visste jag inte hur jag skulle bete mig, det är många år sedan nu. Jag ringde direkt till BUP-akuten och vi fick en tid ganska snart. Mitt barn var då nio år gammalt och brottades med så svåra tankar och så svår ångest att hen inte ville leva längre. Som förälder känner du dig så förbannat otillräcklig. Det är som att sträcka sig så långt du bara kan men ändå inte nå fram. Paniken, frustrationen, ångesten, hjälplösheten. Ditt barn vill dö.

 

Det har gått nästan tio år sedan första ropet på hjälp. Ofantligt antal vändor inom psykiatrin, samtal, skuldbeläggande, brist på empati och en bottenlös sorg över att ditt barn mår så himla dåligt att det inte orkar leva längre. En del av dig själv dör. Du vet inte hur du skall bete dig. Du går igenom alla känsloregister som finns. Du blir rädd, ledsen, förbannad, hysterisk. Otillräckligheten, hjälplösheten är outhärdlig.

Ditt barn, det vackraste du känner, det finaste du vet. Denna fantastiska varelse, denna smarta, fina, underbara människa vill inte, orkar inte, förmår inte leva. Du klarar inte det på egen hand, du söker förtvivlat hjälp men hjälpen finns inte och skulle den finnas så finns den bara periodvis. Ditt barn är en siffra i statistiken, ett namn utan ansikte, en del av en kö som aldrig går framåt. Ditt barn är någons arbetsuppgift. Din fantastiska unge som skulle kunna förändra världen med sina otroliga tillgångar ses inte som en människa med behov. En människa som lider, en människa som inte orkar leva längre.

 

Som förälder så orkar du, du måste orka, om inte du orkar så finns ingen. Om inte du finns, så finns ingen. Du måste orka dig igenom sms med texter som jag vill dö, du måste orka dig igenom sömnlösa nätter av oro, du måste orka dig igenom suicidtankar och ibland till och med suicidförsök. Du måste vara den starka, du måste orka, du FÅR INTE SVIKA. Du är den enda länken mellan liv och död.

 

Jag älskar dig till månen och tillbaka, glöm inte det……

Jag vill dö…. Nio bokstäver som bildar en i princip outhärdlig mening. Jag vill dö! Det plingar i telefonen och sms:et är ett faktum. Min mage vände sig ut och in, mitt hjärta började slå i dubbel hastighet, jag kallsvettades, kände mig svimfärdig. I min telefon kom ett meddelande från mitt barn, JAG VILL DÖ. Första gången det här hände [...]
Ekologiskt, Fester och högtider, Mat och bak Baka, Ekologiskt, Glutenfritt, Smarta sötsaker, Sockerfritt

På fredag fyller Milla år

Idag är jag hemma och vabbar med henne och då passar jag på att baka lite. Testar gluten och sockerfritt denna gången. Det kan ju inte vara skadligt i varje fall. Ekologiskt har jag handlat länge så det är ingen större skillnad. Använder mig av recept ur boken Smarta sötsaker. Får se vad vi hittar på mer. Jag skall bjuda på något att äta [...]
Diverse, Resor och utflykter Sci-Fi mässan

Sci-fi mässan

Igår var det dags för årliga Sci-fi mässan igen. Denna gång gick jag med stora tösen enbart. Vi köade i ungefär 45 minuter innan vi kom in men de som varit där vid öppning hade fått stå i över en timma. Det finns mycket roligt att titta på helt klart.

Tillbaka

Igår kom vi hem igen. Här är några favoritbilder från resan. Massor av fantastiska upplevelser. Jag älskar Sri Lanka, lika underbart varenda gång.
Visa fler inlägg